LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Mariage Pour Tous

Recherche de Documents : Mariage Pour Tous. Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  15 Mars 2014  •  243 Mots (1 Pages)  •  621 Vues

Niet minder dan 80.000 mensen hebben deelgenomen aan de 18de Belgian Pride die zaterdagnamiddag door het centrum van Brussel is getrokken. Dat zijn er 10.000 meer dan vorig, zo meldt VisitBrussels, de toeristische dienst van de hoofdstad en mede-organisator van de Pride.

Net voor de bonte en muzikale parade om 14.30 uur van start ging op het Brusselse Beursplein, lieten de organisatoren twee jongeren vrij die zich 48 uur lang hadden laten opsluiten in een kooi aan de Kunstberg om te protesteren tegen wereldwijde homofobie.

De optocht, het hoogfeest voor de holebigemeenschap in België, viert dit jaar een dubbele verjaardag. Zo is het de tiende verjaardag van het homohuwelijk en de zevende verjaardag van het recht op adoptie voor homokoppels.

Er wordt echter ook aandacht gevraagd voor homofobie, de erkenning van ‘meemoeders’ die nu het kind van hun partner moeten adopteren en bescherming voor de sociale co-ouder, de persoon die geen juridische ouder is maar een grote rol speelt bij de opvoeding van het kind en er een bijzondere affectieve band mee heeft. Vlaanderen zou ook inspanningen moeten doen om de internationale adoptie door holebi’s mogelijk te maken.

Macedonië eregast

Macedonië is dit jaar eregast. ‘Homofobie is in dat land nog bijna geïnstitutionaliseerd, zowel bij overheid als pers’, zeggen de organisatoren van de Pride. ‘Alle LGBTQI-verenigingen (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning en Intersex, red.) krijgen te maken met discriminatie en geweld. Een Pride organisaren in Skopje is onbegonnen werk, daarom krijgen de Macedoniërs in onze optocht een ereplaats.’

...

Uniquement disponible sur LaDissertation.com