LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Améliorer l'application informatique au niveau du magasin pour améliorer les performances des magasins (document en Portugais)

Analyse sectorielle : Améliorer l'application informatique au niveau du magasin pour améliorer les performances des magasins (document en Portugais). Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  19 Décembre 2014  •  Analyse sectorielle  •  420 Mots (2 Pages)  •  650 Vues

Page 1 sur 2

eu adefrrdOrlin si comitetul de supraveghere executiv a decis sa imbunatateasca aplicarea IT la nivelul magazinului cu scopul de a imbunatati performanta magazinelor dorind sa imbunatateasca anumite obiective:

scaderea manageriilor de a lucra in magazin si nu in birouri, automatizare cash management pentru a include credit/debit la nivel de magazin, conectivitate intotdeauna la retea si reducerea timpului de prelucrare a autorizatiei de credit POS 30-45 secunde la mai putin de 5 secunde.

Aceste imbunatatiri ar putea sa reduca timpul petrecut de managerii in birouri de la sase ore la o ora jumatate doua pe zi, putand astfel sa aloce mai mult timp relatiilor cu clienti si cu angajati.

O rentabilitate a investitiei (ROI) ar putea aduce castiguri de 15 milioane de dolari pe an.

Planul de implemantare cuprinde urmatoarele etape: 1.planificare, 2.definirea produsului si arhitectura acestuia, 3.identificarea cerintelor, 4.design, 5.codare, 6.testare 7. implementarea initiala (testare pilot).

Planul a fost conceput sa tina 12 luni, incat primele sase etape sa fine finalizate cu succes in descursul acestor 12 luni iar in ultima etapa, implementarea in cadrul a 80 de magazine, sa fie demarata la inceputul anului 2003 urmand a se desfasura pe parcursul a patru luni.

Primele doua faze sau incheiat cu succes iar cea de-a treia faza in cadrul careia au fost definite obiectivele software-ului, designul conceptual, functional sic el ai intrfetelor atunci s-au realizat primele esecuri.

Primul esec suferit a fost in faza de implementare, mai exact in etapa de definire a cerintelor. Acesta trebuia sa supus aprobarii comitetului de coordonare operationala. Managerii de produs cat si comitetul au acordat deosebita atentie interfetei grafice a utlizatorului graphic use interface GUI.

Managerii comitetului au acordat atentie interfatei GUI prea tarziu. deoarece au tinut ca acesta sa fie dezvoltata cu atentie. Comitetul a aprobat Gui dupa o luna ajungandu-se la intarziere fapt ce a influentat negativ si definirea cerintelor pentru aplicatia de credit. Sunt prezentate in anexa 6C aceste intarzieri. Au fost afectate lunile iunie si iulie, perioada cand predarea si verficarea celor doua livrabile au intarziat.

In iunie indici au inceput sa scada pentru urmatoarele livrabile: POS, credit application, asigurarea calitatii, testare, management ethnic si operational si trening. Avan in vedere aceste livrabile puteau fi detectate inainte de luna iulie.

In luna iulie livrabilele au indicat ca proiectul se clatina atat din punct de vedere al costurilor cat si al timpului . Singurele care au ramas neatinse si nefectate au fost serviciile de retea si ingineria infrastructurii.

Pentru a minimiza impactul viitor necesita o replanificare a impactului asupra bugetului proiectului si asupra timpului alocat implementarii si testarii produsului.

...

Télécharger au format  txt (2.8 Kb)   pdf (54.3 Kb)   docx (8.9 Kb)  
Voir 1 page de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com