LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne rond de jaren

Dissertation : Het conflict tussen Rusland en Oekraïne rond de jaren. Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  9 Mai 2023  •  Dissertation  •  286 Mots (2 Pages)  •  125 Vues

Page 1 sur 2

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne rond de jaren.

In het 20ste eeuw:

Als eerste waren Rusland en Oekraïne allebei onderdeel van eenzelfde land (de Sovjet-Unie).    Nadien werd Oekraïne in 1991 onafhankelijk.

Oekraïne richt zich sindsdien veel meer op het westen. Ze willen samenwerken met de Europese Unie en lid worden van de NAVO (Noord-Atlantische Verdrag Organisatie). Het is opgericht na de 2de Wereldoorlog. 30 landen beloven elkaar te helpen als ze worden aangevallen. Het Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en ons land maken er deel van uit.

Begin 21ste eeuw:

Rusland was toen niet blij met de pro-westerse regering in Oekraïne. Begin 2014 heeft Rusland een deel van Oekraïne veroverd, de Krim. Een schiereiland tussen Rusland en Oekraïne. Sindsdien is er oorlog in Oost-Oekraïne. Er wonen veel mensen die bij Rusland willen behoren. Intussen zijn er al meer dan 20 000 mensen gestorven en miljoenen inwoners gevlucht. Poutin werd op 8 mei 2008 eerste minister, de Oekraïense president Volodymyr Zelensky werd op 20 mei 2019 president. Voor president Zelensky was er Petr

Poetin wil tonen dat Rusland een grote speler is en dat alle landen rekening moet houden met hem. Anderzijds wil hij de belofte dat Oekraïne geen lid zal worden van de NAVO.

Nu:

Als laatste valt Rusland op 24 februari 2022 Oekraïne binnen. Dat heeft belangrijke gevolgen voor ons. Rusland kan de gaskraan toedraaien, omdat Europa voor 1/3de afhankelijk is van Russisch gas, zoals voor verwarming. Daarom zullen de westerse landen straffen opleggen aan Rusland . Er zal bijvoorbeeld geen handel meer gedaan worden met Russische bedrijven.

Samengevat zal het conflict een internationale invloed hebben op de economie. Een oplossing voor het conflict tussen de twee landen is dat de twee presidenten met elkaar overeen komen tot één oplossing.

...

Télécharger au format  txt (1.8 Kb)   pdf (24 Kb)   docx (7.5 Kb)  
Voir 1 page de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com