LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Étude de l'unité commerciale Clothes ‘R’ Us (document en roumain)

Rapports de Stage : Étude de l'unité commerciale Clothes ‘R’ Us (document en roumain). Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  19 Décembre 2014  •  558 Mots (3 Pages)  •  691 Vues

Page 1 sur 3

Clothes ‘R’ Us Point-of-Sale Initiative:

Managing IT Programs

Generalitati:

La un moment dat Clothes ‘R’ Us era lider în vânzarea de îmbrăcăminte din Statele Unite ale Americii. Avea mai mult de patru sute de magazine la nivel național și opera în patruzeci și două de state. Compania a început activitatea în Portland, Oregon, în urmă cu douăzeci și șase ani și a construit reputația că vinde haine bune dar accesibile, îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii.

Firma Clothes ‘R’ Us avea ca concurenti direcți alte firme mari ca Gap Inc și Edddie Bauer.

Între 1990 și 1997 Clothes ‘R’ Us a cunoscut o creștere spectaculoasă și un imens success. A extins magazinele de la 200 la 300 de magazine și aproape a dublat numărul total de angajați. În anul fiscal 1997, venitul a crescut 23% la aproape 6.51 miliarde dolari, în timp ce veniturile nete au crescut cu 18% la aproape 534 milioane dolari.

Deși alti retaileri de îmbrăcăminte au cunoscut, de asemenea, o creștere puternică susținută de cheltuielile puternice ale consumatorilor, Clothes ‘R’ Us a avut câștiguri anuale mai mari decât oricare dintre concurenții săi în această perioadă.

Creșterea veniturilor a început să încetinească în 1998 și a scăzut la o singură cifră în 2000. Clothes ‘R’ Us s-a extins la mai mult de patru sute de magazine

Incepând cu 2001 firma a fost în declin, a căutat să reducă costurile pentru a recâștiga avantajul competitiv. Clothes ‘R’ Us a continuat să deschidă noi magazine, dar închis mai mult de patruzeci de magazine cel mai puțin profitabile.

Numărul de angajați a fost redus cu 20 la sută, iar numărul de angajați per magazin a fost redus cu aproape o treime. În anul 2001 a inregistrat pierderi pentru prima data după mai mult de 15 ani. În 2001, compania a raportat venituri de 9.23 miliarde dolari, cu o pierdere netă de 123,620,000 dolari.

Pentru îmbunătățirea situației Nancy Orlin construia un system informatic POS pentru lanțul de magazine. Sistemul POS era o piesă cheie în strategia globală de creștere a veniturilor pentru companie, și a fost destinat să combată scăderea vanzarilor.

Implementarea acestui sistem POS ar aduce firmei niste benefici de aproximativ 15 mil dolari pe an- la 400 de magazine(~37 mii $ pe magazin).

Problemele aparute in crearea noului sistem POS

Au fost identificate 4 evenimentele care au generat intarzieri in procesul de construire si implementare a sistemului POS. Acestea ar fi in ordinea aparitiei:

1. In procesul de definire a produsului avem o intirziere de 4 saptamani in aprobarea finala a GUI. Datorită integrării strânse între GUI și aplicația de credit, aprobarea specificațiilor pentru aplicația de credit au fost, de asemenea, întârziate cu patru săptămâni.

2. Toti cei 6 Product Manageri au demisionat si au parasit compania la sfarsitul lunii august.

Aceasta tranzitie a generat alte 4 saptamini de intirziere in dezvoltarea systemului POS

3. Managerul de proiect pe infrastructura, Rich

...

Télécharger au format  txt (3.7 Kb)   pdf (91.2 Kb)   docx (9.5 Kb)  
Voir 2 pages de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com