LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Krisztina Lakner

Fiche de lecture : Krisztina Lakner. Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  23 Mars 2015  •  Fiche de lecture  •  323 Mots (2 Pages)  •  414 Vues

Page 1 sur 2

Claire Beaton nézte a kollégáit, amint azok rendet raknak az íróasztalukon, kikapcsolják a számítógépeiket, és egymás után elhagyják az irodát. Péntek délután volt, 2012. szeptember 21., de Beaton, a CleanSpritz általános tisztító spray márkamenedzsere tudta, hogy számára ez a hétvége nem a pihenésről és kikapcsolódásról szól majd. Hétfő reggel marketingstratégiai megbeszélés lesz Steve Logannál – aki az MJ Brenner cég háztartási tisztítószer divíziójának stratégiai elnökhelyettese –, és a megbeszélésen részt vesznek néhányan Logan tanácsadói közül is. Logan hitt abban, hogy az egyébként hosszú ideje népszerű CleanSpritz tisztítószer értékesítési forgalmának a csökkenése megállítható, és ennek a legjobb eszköze egy új termékváltozat, egy koncentrátum bevezetése lenne. Beaton hat hónapot kapott a koncentrátum bevezetési stratégiájának a kidolgozására. Már alig várta, hogy előadhassa a javaslatait.

Beaton tudta, ahogy a cégnél mindenki, hogy a CleanSpritz jövője bizonytalan. Az elmúlt öt évben a vállalat éves forgalma átlagosan 7,5%-kal csökkent, a régi lojális ügyfelek egy része elfordult, egyesek CleanSpritz-nél környezetbarátabb termékeket próbáltak ki, mások olcsóbb változatot kerestek. Nagy nyomás nehezedett a cégre, a CleanSpritz megkopott márkaimázsát meg kellett fiatalítani, ezért 2009-ben módosították az általános tisztító spray formuláját; az új spray-ben a vegyianyag-tartalmat 15%-kal csökkentették, és a biológiai lebomlás is jobb volt, mint az eredeti formulában. A „zöldebb” versenytársaktól azonban a CleanSpritz még így is messze elmaradt, mind maga a formula, mind a csomagolás tekintetében.

Ugyancsak 2009-ben – minden különösebb hírverés nélkül – bevezették az általános tisztító spray egy új változatát, a 3 az 1-ben koncentrátumot. A tisztítószer koncentrátumok iránti fogyasztói kereslet az utóbbi években nőtt, és a cégnél azt remélték, hogy ezen az új feljövő piacon – amelynek a fogyasztói a csomagolóanyag-hulladék és az ökológia lábnyom minimalizálására törekedtek – élvezni fogják az első belépés előnyeit. Mégis, mindezen változások ellenére a CleanSpritz értékesítési bevétele tovább csökkent. Az MJ Brenner háztartási termékek igazgatói megkérdőjelezték a márka fontosságát. Vajon az évtizedeken át széles körben elismert CleanSpritz márka nem lesz-e teher pontosan azért, mert azokhoz az időkhöz kapcsolódik, amikor a környezeti szempontok még nem élveztek elsőbbséget?

...

Télécharger au format  txt (2.6 Kb)   pdf (52.9 Kb)   docx (8.7 Kb)  
Voir 1 page de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com