LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Waarom de naam ?

Fiche : Waarom de naam ?. Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  26 Mai 2013  •  Fiche  •  242 Mots (1 Pages)  •  665 Vues

Waarom de naam ?

Sommige soorten pinguïns hebben meer dan een gewone naam. De kinbandpinguïn wordt ook wel ringbandpinguïn en baardpinguïn genoemd. Dit kan erg verwarrend zijn. Om het eenvoudiger te maken, geven wetenschappers alle dieren en planten een wetenschappelijke naam, die haast nooit wordt veranderd. Dit voorkomt verwarring tussen mensen uit verschillende landen, die misschien niet dezelfde namen voor dezelfde soort gebruiken.

Bouw van een pinguïn.

Het lichaam van een pinguïn is zeer geschikt voor het bewegen door het water. De gestroomlijnde vorm lijkt op die van zeezoogdieren zoals robben, dolfijnen en walvissen.

Leefgebied.

Pinguïns leven op de zuidpool. Ze leven altijd langs de kust, niet meer dan een paar kilometer landinwaarts. Er leven geen pinguïns op de noordpool of op het noordelijke halfrond van de aarde. Maar toch is het een paar soorten pinguïns gelukt om naar het noordelijke deel richting de evenaar te gaan.

Wat eet een pinguïn ?

Aan de grootte en de vorm van de snavel kun je zien wat het favoriete voedsel van een pinguïn is. Konings- en keizerspinguïns, die vooral op pijlinktvis jagen, hebben een lange, tangvormige snavel waarmee ze hun langgerekte, snelle prooi kunnen vangen. Kleinere pinguïns die vooral vis en krill eten, hebben kortere, stompere snavels. Een pinguïn heeft stekels op zijn tong om vis vast te houden

Voorwoord

Ik heb het onderwerp pinguïns  gekozen, omdat het me een leuk onderwerp lijkt. En ik er nog niet zoveel van weet. En ik er graag meer over te weten wil komen.

...

Uniquement disponible sur LaDissertation.com