LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Coen Erwin - biographie (texte en allemand)

Commentaire de texte : Coen Erwin - biographie (texte en allemand). Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  14 Avril 2013  •  Commentaire de texte  •  682 Mots (3 Pages)  •  703 Vues

Page 1 sur 3

Coen Erwin

5WeWi

Nederlands : boek 1

Biografie:

De echte naam van Pieter Aspe is Pierre Aspeslag. Hij is geboren in 1953 in Brugge. Hij studeerde Latijn-Wetenschappen aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij heeft 2 kinderen en een kleindochter. Piet Aspe schreef zijn eerste misdaadroman over Van In in 1995. In augustus 2006 kreeg Pieter Aspe een hartaanval, en ging spoedig naar het ziekenhuis. Nu woont Pieter Aspe in Blankenbergen.

Onderwerp:

Het is een thriller die zich plaats neemt in Hasselt. Het is niet Van In de hoofdinspecteur maar wel Lies Rutten en zijn collega Rudi Nelissen.

Stijn Olaerts wordt dood gevonden in een fontein kort bij een discotheek. De dag nadien is er een meisje die heeft zelfmoord gepleegd, een prostitué. Ze kende namelijk Stijn Olaerts en dat vind Rutten nogal vreemd.

Hun enige spoor was dat hij vaak naar de bibliotheek ging. Wanneer de hoofdbibliothecaris hen ontmoet voelt de twee inspecteur dat hij iets verzwijgt. Enkele dagen later word hij ook vermoord in de archieven. In zijn huis vinden Rutten en Nelissen belangrijke documenten over Stijn en een hoge functionaris mr. Schepers. Die documenten hebben kunnen bewijzen dat Schepers de dader was.

Gebeurtenis:

Het verhaal speelt zich af in Hasselt en dus Van In is niet de inspecteur van de zaak. Dus dacht ik niet zijn naam vinden in het verhaal, maar toch wel. Dat heeft me de meeste indruk gemaakt want ik verwachte het echt niet. Het is waar dat Van In geen grote rol speelt, alleen een telefoon gesprek met Rutten. Daarna moet Van In de moeder van een slachtoffer opzoeken en die naar Hasselt sturen.

Ik vond het leuk om toch nog eens Van In te zien in het boek. Ik heb de gewoonte dat hij het hoofdpersonage is. Daarom was het in het begon een beetje een aanpassing, maar dit ging nogal vlot.

Personages:

Lies Rutten is het hoofdpersonage van het verhaal, ze is de hoofdinspecteur van de zaak. Ze is zwanger in het verhaal en heeft dus een veranderlijk humeur. Ze is bang van wat zijn man Wim zou zeggen van zijn zwangerschap, ze zal het hem zeggen wanneer ze alle twee een beetje dronken zijn. Ze is algemeen sympathiek en een goede vriend, zeker tegen over zijn collega Rudi Nelissen.

In het verhaal zien we dat ze naaktfoto’s heeft gedaan toen ze jong was. Nu is ze verlegen door die foto’s want ze heeft nooit kunnen weten waar die foto’s zijn rond gegaan. Door die foto’s kan ze ook haar baan verliezen.

Rudi Nelissen is een man die zijn zoon heeft verloren door een overdosis. Hij is ook de collega van Lies Rutten. Hij kwam vroeger vaak zat op het werk, maar hij heeft een intoxicatie gedaan en nu gaat het beter. Elke keer dat hij een kind dood ziet in een zaak begin hij tranen in de ogen te hebben.

Hij is een beetje depressief denk ik, maar het is ook normaal met wat er met hem gebeurd is. Er zijn andere manieren om zo een situatie te reageren maar dat is elke mens anders. We kunnen hem alleen verwijten dat hij zat is op zijn werk want met zijn baan moet hij toch attentie doen.

Tijd en ruimte:

Het gebeurd in onze tijd,

...

Télécharger au format  txt (3.8 Kb)   pdf (67.6 Kb)   docx (9.4 Kb)  
Voir 2 pages de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com