LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Rik Wouters

Commentaire de texte : Rik Wouters. Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  29 Mai 2014  •  Commentaire de texte  •  339 Mots (2 Pages)  •  612 Vues

Page 1 sur 2

Rik Wouters :

Het career van Rik Wouters als een schilder en een beeldhouder heef tien jaren geduurd.Hij heeft ongeveer 170 schilderijen geschilderd, 35 sculpturen gesculpteerd en 1500 tekeningen getekend.

Rik Wouters is de eerste Belgische kunstenaar, die een contract met een galerij heeft ondertekend. Dus wordt hij betaald door die galerij. Rik Wouters beeldde zijn vrouw Nel vaak uit. Ze was zijn favoriete model.

Het "huiselijke zorgen", het " zotte geweld" en de buste van James Ensor zijn de beroemde sculpturen uit 1912 en 1913.

Het "huiselijke zorgen":

Het "huiselijke zorgen"is een beeld dat in Bosvorde in 1913 door Rik Wouters gesculpteerd is. Het model van dit werk was Nel die over de dagdagelijkse zorgen mijmert. Dit scupltuur is nu in het Rheinpark in Cologne.

Het" zotte geweld" :

Wouters maakte het beeld in Bosvorde,in 1912. Het " zotte geweld"is geïnspireerd door een beroemdeAmerikaanse ballerina Isadora Duncan.Wouters had de idee om een beeld van een dansende figuur te maken. Nel was het model van het beeld. Met dit werk, reproduceert hij de beweging van de danseres. Het" zotte geweld" is ook bekend als de De Dwaze Maagd.Het werk staat in een permanente tentoonstelling in het Middelheim museum in Antwerpen.

"De strijkster" :

Het is een van het bekendste schilderijen van Wouters.Op het schilderij staat er Nel die van het strijkwerk opkijkt. Ze heeft een ijzer in haar hand. Het schilderij straalt zon, warmte en licht uit.Er zijn de kleuren van het Brabantse Fauvisme model.Inderdaad,er zijn veel warme kleuren. De scène speelt zich af in het huis van de kunstenaar.Het is een impressionistische schilderkunst.

In 1914 Rik wouters schilderde het Vrouw in het blauw voor de spiegel,hij deed dit schilderij in zijn nieuw huis.Het is een typische schilderij van hem,er zijn vele kleuren naast elkaar . Op het schilderij is er een spiegel het lijkt dat het spiegel naar het vrouw kijkt en het lijkt dat hij duizelt.Het is een impressionistische schilderij.

Durende zijn career Rik Wouters deed enkele zelfportreten zoals dit schilderij die in een museum van Antwerpen hangt.

Bronnen : nl.wikipedia.org

-mechelen.mapt.be

-bmetzemaekers.com

...

Télécharger au format  txt (2.1 Kb)   pdf (51.9 Kb)   docx (8.5 Kb)  
Voir 1 page de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com