LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Néerlandais.

Lettre type : Néerlandais.. Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  24 Mai 2016  •  Lettre type  •  299 Mots (2 Pages)  •  609 Vues

Page 1 sur 2

        Ik zal mijn mening geven over Nederlands leren.

Om dit te doen zal ik uitleggen waarom Nederlands belangrijk is.

Daarna zal ik ook praten over negatieve punten om de taal te leren.

        Mijn mening is dat het heel belangrijk is om het Nederlands te leren omdat er in Belgie twee talen zijn. Het biedt je mogelijkheden om te communiceren met anderen.   Het helpt je om anderen te leren kennen en om clichés te doorbreken.   Het is hoffelijk om de taal van de andere te spreken.

Daarnaast vergroot meertaligheid mijn kansen op de arbeidsmarkt.

Bij elke vacature vraagt men om 2 of meer talen te spreken.  Dat komt omdat klanten graag in hun eigen taal geholpen worden.   Als je de taal van de klant spreekt, dan voelt hij zich meer ontspannen.

Bovendien is het voor een aantal jobs  bij de Federale overheid wettelijk verplicht om beide landstalen te spreken, bijvoorbeeld bij justitie.  Dat maakt het  noodzakelijk om deze talen te beheersen.

        De negatieve punten om de taal te leren zijn dat Nederlands schrijven is niet noodzakelijk.  Voor de meeste beroepen is het belangrijk om veel talen te spreken, maar niet te schrijven.  Je schrijft meestal in één taal.

Daarnast wordt het Nederlands amper gesproken in de rest van de wereld terwijl spreekt men Engels in Groot-Brittanië, in Amerika.  Naast het Spaans en het Frans is het de meest gebruikte taal.

        

        Tot slot vind ik dat een taal leren is belangrijk voor je algemene ontwikkeling. Of het Nederlad of Spaans. Zefls als het nederlands over negatieve punten.

...

Télécharger au format  txt (1.5 Kb)   pdf (32.7 Kb)   docx (8 Kb)  
Voir 1 page de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com