LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Sugipula

Cours : Sugipula. Recherche parmi 298 000+ dissertations

Par   •  23 Juin 2012  •  Cours  •  410 Mots (2 Pages)  •  1 047 Vues

Page 1 sur 2

Catalaza sanguina – catalaza din sange este o oxidoreductoza foarte activa, care descompune apa oxigenata , in apa si oxigen molecular : 2H2O22H2O+O2. O metoda indirecta : catalaza dintr-un microlitru de sange actioneaza asupra unei cantitati determinate de apa oxigenata, excesul de apa oxigenata se dozeaza prin titrare cu KMnO4 in mediu acid.

Transaminazele catalizeaza reactia de transfer a gruparii amino de la un alfa-aminoacid la un alfa-cetoacid. Transaminaze cu cea mai mare importanta clinica sunt : glutamic-oxalacetic-transaminaza(GOT, aspartat aminotransferaza-AST) si glutamic-piruvic-transaminaza(GPT, alanin aminotransferaza-ALT). Acestea catazlizeaza urmat porcese reversibile:

Oxaloacetat glutamat piruvat

GOT GPT

(AST) (ALT)

Aspartat alfa cetoglutat alanina

Amilaza serica : prin actiunea amilazei salivare se rup legaturile 1,4 glicozidice.Produsii de digestie a amidonuluivor fi pe langa maltoza, fragmente oligozaharidice.Prin daugarea de iod , amidonul ramas dupa reactia enzimatica da un compus de culoare albastra a carei intensitate este porportionala cu concentratia amidonului ramassi invers proportionala cu activitatea enzimatica.

Ureea – ureea din ser este hidrolizata sun actiunea unei enzime specifice, ureza, si se descompune in amoniac si dioxid de carbon. Amoniacul eliberat este determinat apoi pe baza reactiei pe care o da cu fenolul si hipocloritul de sodi in mediu alcalin. Forma indofenol dezvolta o intensa culoare albastra.

Acidul uric- reduce in mediu alcalin reactivul fosfowolframic pana la un produs de culoare albastra. INtensitatea culorii este proportionala cu concentratia acidului uric in proba de analizat

Valori normale – 2-8 ,g acid uric/100ml ser

Valori crescute – fiziologic dupa effort fizic accentuat sau dupa ingestia unor cantitati crescute de alimente bogate in acizi nucleici. A)hiperuricemie primara B) hiperuricemie secundara

Creatinina – reactioneaza cu acidul picric in mediu alcalin dand nastere unui produs a carui coloratie poate fi de la orange la rosu aprins.Intensitatea coloratiei rosii este proportionala cu concentratia creatininei din proba.Coloratia se datoreaza formarii unor tautomeri colorati ai creatininei , unul din ei fiind stabilizat prin complexare de mozemer al acidului picric.

Valori normale – 06-1.8mg/100ml , poate creste in conditiile unei diete bogate in proteine

Valori patologice crescute – insuficienta renala cronnica , distrofia musculara progresiva , eclampsie, acromegalie.

Bilirubina - reactioneaza cu diazo-reactivul Ehrlich si formeaza azopigmenti, care au culoare rosie in mediu slab acid sau neutru. Azopigmentul A este un fragment de bilirubina cuplata cu sarea de diazoniu iar azopigemntul B este un fragment de bilirubina conjugata cuplata cu aceiasi sare de diazoniu.Intensitatea coloratiei este proportionala cu concentratia bilirubinei din ser

...

Télécharger au format  txt (2.9 Kb)   pdf (63.4 Kb)   docx (8.8 Kb)  
Voir 1 page de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com