LaDissertation.com - Dissertations, fiches de lectures, exemples du BAC
Recherche

Gepubliceerd

Étude de cas : Gepubliceerd. Recherche parmi 241 000+ dissertations

Par   •  23 Mai 2013  •  Étude de cas  •  255 Mots (2 Pages)  •  252 Vues

Page 1 sur 2

Gepubliceerd:

Laatste update: 23 mei 2013 14:56

23 mei 2013 14:56

Deel:

TW

FB

Voeten bevatten ruim 150 schimmels

De voeten van mensen bevatten gemiddeld genomen ruim honderdvijftig verschillende schimmels. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Foto: Thinkstock

De voeten zijn veruit de meest favoriete plek van schimmels op het menselijk lichaam. Met name op de hiel komen de organismen veel voor. Daar leven gemiddeld 80 verschillende typen schimmel.

Rond de teennagels en tussen de tenen komen respectievelijk 60 en 40 verschillende schimmels voor. Dat melden onderzoekers van het National Human Genome Research Institute in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

Monsters

Bij het onderzoek werd het DNA in kaart gebracht van schimmels die waren afgenomen bij tien proefpersonen. De organismen werden verzameld door monsters te nemen over het hele lichaam: in het oorkanaal, achter de oren, tussen de wenkbrauwen, rond de teennagels, tussen de tenen, op de rug, de onderarm, de borstkas, de handpalmen, de ellebogen, het achterhoofd en de neus .

Naast de voeten blijken ook de handpalm, de onderarm en de binnenkant van de elleboog verzamelplekken voor schimmels te zijn. Hier komen gemiddeld 18 tot 32 typen voor. Op het hoofd en de borstkas zijn relatief weinig schimmels te vinden, gemiddeld slechts twee tot tien.

Slippers

"De gegevens van onze studie bieden voor het eerst basisgegevens over normale individuen", verklaart hoofdonderzoekster Julia Segre op BBC News.

"De belangrijkste boodschap is dat het krioelt van de schimmels op je voeten en je dus slippers in kleedkamers moet dragen als je niet wilt dat jouw schimmels zich mengen met die van anderen", aldus Segre.

Door: NU.nl/Dennis Rijnvis

...

Télécharger au format  txt (1.7 Kb)   pdf (50.2 Kb)   docx (8.4 Kb)  
Voir 1 page de plus »
Uniquement disponible sur LaDissertation.com